"Dilojit" potvrdio rast prihoda "Telekoma" u 2010.

Bez autora
Sep 12 2011

Konsultantsko-revizorska kuća "Dilojit" potvrdila je danas da je saglasna sa činjenicom na koju je ukazao "Telekom Srbija" a to je da je u 2010. godini ta kompanija ostvarila rast prihoda. Povodom demantija kompanije Telekom Srbija, a u vezi Dilojit istraživanja CE Top 500, u kome se rangiraju najveće kompanije u centralnoj Evropi, Dilojit je potvrdio da je saglasan sa činjenicom na koju je ukazao Telekom Srbija, da je u ovoj kompaniji došlo do rasta tokom 2010. godine merenog prihodom. Tabele koje su prezentovane u izveštaju "Dilojita" su date u evrima radi uporedivosti. Kompanija "Telekom" juče je saopštila da nije tačno da je u 2010. imao pad prihoda u odnosu na prethodnu godinu, a reagujući na informaciju koju je revizorsko-konsultantska kuća "Dilojit" objavila na jučerašnjoj konferenciji za novinare, da je ovo preduzeće u grupi srpskih firmi, koje su se našle na top listi 500 najuspešnjih, ali su imale pad prihoda.

"Dilojit" potvrdio rast prihoda "Telekoma" u 2010.Konsultantsko-revizorska kuća "Dilojit" potvrdila je danas da je saglasna sa činjenicom na koju je ukazao "Telekom Srbija" a to je da je u 2010. godini ta kompanija ostvarila rast prihoda.

"Povodom demantija kompanije Telekom Srbija a u vezi Dilojit istraživanja CE Top 500, u kome se rangiraju najveće kompanije u centralnoj Evropi, Dilojit je potvrdio da je saglasan sa činjenicom na koju je ukazao Telekom Srbija, da je u ovoj kompaniji došlo do rasta tokom 2010. godine merenog prihodom", navodi se u saopštenju ove konsultantske kuće.
 
"Tabele koje su prezentovane u izveštaju "Dilojita" su date u evrima radi uporedivosti", precizira se u saopštenju.

Kompanija "Telekom" juče je saopštila da "nije tačno da je u 2010. imao pad prihoda u odnosu na prethodnu godinu", a reagujući na informaciju koju je revizorsko-konsultantska kuća "Dilojit" objavila na jučerašnjoj konferenciji za novinare, da je ovo preduzeće u grupi srpskih firmi, koje su se našle na top listi 500 najuspešnjih, ali su imale pad prihoda.

"Telekom Srbija" je u 2010. ostvario neto dobit od 15,8 milijardi dinara, što je rast od 1,5 odsto u odnosu na 2009. i novi rekord u poslovanju "Telekoma". Istovremeno, u odnosu na 2009. je ostvaren rast ukupnih prihoda za 0,3 odsto i iznosi 88,5 milijardi dinara, naveo je "Telekom".

Rezultati na nivou "Telekom Srbija Grupe" koja uključuje "Telekom Srpske" i M:tel CG još su bolji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik